Skip to main content

1. Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimisation oftewel zoekmachine optimalisatie en is ontzettend belangrijk voor je website. Zoekmachines als Google helpen bezoekers om jouw site te vinden.

Als jij je website goed opzet, kunnen bezoekers jouw website makkelijker vinden op Google. Meer bezoekers kan leiden tot meer conversie en dus meer klanten!

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

2. Hoe belangrijk is SEO?

Dagelijks worden er zo’n 3,5 miljard zoekopdrachten uitgevoerd op Google. Daarvan komt slechts zo’n 5% verder dan de eerste pagina. Het is daarom enorm belangrijk dat jouw website bij de eerste tien zoekresultaten komt te staan.

3.500.000.000
ZOEKOPDRACHTEN

Gebruik je de juiste trucs? Dan komt jouw website hoog in de lijst te staan. Zo kun je bijvoorbeeld een afbeelding gebruiken om jouw website aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Voldoet jouw afbeelding aan de juiste afmetingen, dan ben je interessant genoeg voor bezoekers. Dan kom je hoger te staan in de zoekresultaten.

Maar naast handige trucs heb je ook te maken met concurrentie. Stel je verkoopt fietsen, dan zul je te maken hebben met veel concurrentie. Er zijn in Nederland namelijk veel mensen die fietsen verkopen. Dus moet je ervoor zorgen dat jij je in de kijker speelt bij Google!

3. Wat moet ik weten over SEO?

De Googlebot onderzoekt jouw website of pagina alsof hij een gemiddelde bezoeker is. Zo kijkt de bot naar de titel, de tekst en afbeeldingen. Als jij wilt dat gebruikers jouw website over fietsen vinden, dan is het belangrijk dat het woord fiets terugkomt in je tekst.

  • Titel

    Een goede titel zegt iets over jouw pagina. Zorg ervoor dat je titel ook jouw zoekwoord bevat.

  • Zoekwoorden

    Vroeger werkte Google als een soort ranglijst. Stond je op #3 omdat je jouw zoekwoord 6x had gebruikt, dat wist je dat je het zoekwoord slechts vaker hoeft te gebruiken om hoger in de zoekresultaten te komen.

    Het is belangrijk dat in de tekst jouw zoekwoorden (of keywords) duidelijk naar voren komen. Misbruik deze echter niet.